Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 29, 2016

Aqil Jauhari Turns 7 Today!! [29Aug2016]

Dear Aqil Jauhari,

Selamat Hari ulang tahun yang ke 7 sayang.. Semoga jadi anak yang soleh dunia akhirat dan semoga impian Aqil nak jadi Tahfiz Muda akan dimakbulkan oleh Allah..Amin!

Mommy pun tumpang gembira sebab impian dan minat Aqil lebih kearah akhirati.. Mommy akan doakan semuanya dipermudahkan dan segala yang dihajati akan tercapai..InshaaAllah..lebihkan usaha ye sayang..

So hari ni hari kelahiran Aqil Jauahri saya yang ke Tujuh tahun..sekejap nya rasa dah tujuh tahun..tapi saat saat melahirkan dia saya belum lupakan..saat dia bertarung nyawa selepas dilahirkan sangat meruntun jiwa..semoga Allah akn kurniakan kesihatan yang baik buat Aqil selamanya..Amin!

Happy Birthday Aqil! Love you forever!















Photobucket

Aug 3, 2016

29 Syawal ~ Cerita 1,2 & 3 Syawal (Photos)


Dear Diary,

Presented Ceritera Syawal JeypFamily In Kedah Darul Aman!!


Medina yang boleh lah kata comel jugak!hihi


Geram je tgk sawah bebudak ni..


Ustaz Ammar








Ammar's Favourite pose!








1st Family Potret..


Second Family Portrait


Third Family Portrait


Ni kat sawah pulak..sebenarnya time ni hujan..gagah jugak nak ber photo shoot









Ok time ni dah petang..memang penat so nak me landing je keja daddynya pun!


Medina dah hilang ayu!





Tgkla tu!


With cousin's hubby





RAYA ke Dua!















Raya ke TIGA









Corat Coret Raya 2016~
  • Kami sampai Kedah Pagi Isnin tepat pukul 9 pagi..sampai sampai memang melepek je keja sebab penat dalam perjalanan..lepas tu..Adoi!panas gila Kedah tau!tak tahan sangat sangat kitorang..sampaikan daddy terfikir nak buat Aircond sendiri..Sudahnya Aircond tu pun tak sejuk langsung!huhuhu..
  • Raya pertama hujan turun selebatnya ..so kami pun bersiap agak lambat..dalam pukul 11 cam tu masih tak siap padahal tetamu dah mula ramai sebab hujan dah mula reda..So Raya pertama hanya di Simpang empat je..tak kemana mana pun!malam pun kami tidoq awai..penat jalan jalan tepi sawah..
  • Raya kedua kami hanya ke Sg Petani dari tengahari sampai makan malam kat rumah mak teh hubby..memang satu rumah je k..
  • Raya Ketiga kami ke Tokai, lepas tu ke Sg petani lagi sebab RUmah mak teh hubby buat open house..so melepak lagi kesana dan malam tu jugak kami balik KL tepat pukul 11 malam di sebabkan semua sepupu husband dah balik ke KL..
  • So tu je..Sabtu kami lepak rumah basuh semua kain baju..Pagi Ahad beraya dengan Family saya di Kajang..tghari tu kami terus shoot ke Genting..nantikan entry seterusnya ye..
Bagi saya raya tahun ni lagi tak best!hahaha..entahlah..dah tak meriah langsung!sedihhh..Open House pun tak banyak..maybe tahun ni tahun gawat kot!tu yang tak terasa meriah pun..huhuhuh

Macamana raya korang?mesti happening kan??

***Looking forward for Raya Haji..sebab raya kat kajang kan, tak sabar nak makan makanan Raya nasi impit kuah kacang n rendang ayam mak!hahahaha




Photobucket

Jul 19, 2016

Teaser ~ Raya Pertama! #GiliranKedahDarulAman

Assalammualaikum..

Saya harap tidak terlalu lambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin..0-0 ye..

Okla..saya sebenarnya agak rushing jugak nak bercerita ni..selain saya baru masuk kerja sebab semalam MC (Athma) so kejap lagi saya nak ke Hospital Kajang pulak sebab mak saya warded kat sana..hopefully takde yang serious n semua ok ok je..Amin!

Raya hari tu?

Nanti kita cerita k..

saya belanja gambar dulu ye sekeping!..


#BlueTeam #TeamKedah


Photobucket

Jul 1, 2016

Tahun Ni Giliran KEDAH DARUL AMAN! #rayakatmana?

Tahun ni beraya di mana?

Alhamdulillah tahun ni giliran beraya di Kedah (kampung suami yang tercinta)… Sebenarnya kat Kedah bukan ada orang tua kami pun, sebab MIL dah meninggal dan FIL pun beraya belah MIL muda..so takkan kitorang nak ikut beraya sebelah MIL muda pulak kan..

Husband saya pernah cakap kat saya walaupun mak dia dah takde..dia tetap nak balik kedah..Sebab jiwa dia masih kat sana..lagipun mak mak menakan still ada lagi dan dia tetap terasa kehadiran Mak dalam kalangan mereka..biarlah husband saya terus mengukir memori..

Saya hanya ikutkan je..lagipun kalau dulu memang kitorang macam gelandangan..tido rumah mak Tam husband..tido pun bersepah sepah sana sini yelah menumpang rumah orang kan..paling lama saya bertahan sampai raya kedua..malam raya kedua tu mulalah paksa paksa husband saya untuk tido Hotel!Bukan mengada tau..tapi dek keselesaan yang jitu saya terpaksa memilih untuk tido kat hotel bajet..demi mu nyamuk..panas dan aurat..tu je nak cakap..harap semua faham..bukan mengada okeh!

Tapi tetap raya kami raikan..bukan memerap je kat hotel..still lepak umah mak mak menakan Cuma time tido je terpaksa cari hotel..hihihi..

Tapi sekarang inshaa Allah tak payah tido hotel lagi..kat kampong husband tu tepi sawah tau..so Mak Njang dia baru je buat rumah ala ala banglo kat belakang rumah mak tam tu..so kami akan berkampung kat situ..kebetulan Mak Njang tu ada anak sorang je..itupun baru je kawen bulan lepas..so bilik bilik kosong still ada..Mak Njang pun kalau datang KL memang tido umah saya, so memang kitorang rapat..

Hari ni pun cousin husband dah wasap tanya bila balik..tido sini tau..bilik dah ready!wahh..1st time rasanya balik Kedah after 8 years ada orang tunggu kami balik.. *lap air mata..hahahah..terharu tau..hihihi..Thanks Mila..hihihi..

So sekarang memang counting days nak balik tapi tengah sakit kepala sebab nak kena settle kan dulu laundry ..supaya dapat balik denagn tenang dan cukup semua barang..hihihi..

Baju baju raya pun tak basuh lagi..tak complete pun ada..adeh!









Nila kg Husband..Memang tepi sawah..damai je pemandangan..tenang je rasa!

Oh I Love Kedah!!hihihi

***Pics ni bulan lepas punya..Balik Kedah sekejap sebab MILA kahwin..


Buat semua yang dalam perjalanan nak balik kampong tu hati hati tau..Semoga semuanya selamat sampai dan kembali ke KL balik..




Selamat Hari Raya semua! Maaf Zahir & Batin!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget