Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 16, 2017

Soft Awning Instant Tudung by Calysta KL

Assalammualaikum..

Haa..ni nak promo sikit..

Sapa yang sukaaa sangat pakai tudung instant kat sini sila angkat tangan!!

Saya!!

Saya!!

Ok sepp sikit! saya pun!!sebenarnya saya sukaaa jugak pakai shawl..cuma dalam keadaan keadaan tertentu (most of the time) saya suka pakai tudung sarung je!! Senang..

Esp kan..nak pergi hantar Aqil mengaji..

Pergi pasar..pergi kedai depan ni haa

atau..hantar dia pergi sekolah n selalu time saya ke rumah mak saya di Kajang..senang sarung je sebab ramai bukan mahram yang akan jumpa..

So kalau nak pakai shawl teramat lah leceh kan..nak kena pakai anak tudung pastu pakai lagi anak tudung neck..pastu lilit lilit lagi...

Haaaa susah okay!!

So solution terbaik adalah..

Soft Awning Instant Tudung by Calysta KL!!

Tudung ni kenapa best??

Haaa..nak highlight kat sini..


  • Soft Awning which is anda akan nampak lebih muda berbanding pakai Hard Awning
  • Cotton base - Kain yang sejuk dan kalau kat tempat panas pun tak terasa panasnya.. **menarik bukan?
  • Turut dilenkapi plate besi exclusive by Calysta KL..Kira kalau nak pakai time pergi Mall pun sesuai sangat lah!! *bukan setakat pergi pasar je tau!
  • Mempunyai bidang yang besar iaitu untuk size L - labuh nya 21 inch, Size M - Labuhnya 17inch **Size M pun labuh sampai perut
  • Harga?? haaa memang murah dan mampu milik..Size L - RM35.00 dan Size M - RM30.0
Menarik bukan??

Ape lagi jom whatsapp kami di 019-3256041 untuk berurusan dengan lebih lanjut!!

Whatsapp sekarang tau!!

Nah kita belanja gambar sebahagian koleksi kami..ada banyak kaler lagi tau!















IG : CALYSTA_KL
FB : Calysta
Photobucket

Mar 13, 2017

13.03.17 - Happy 33th Birthday Husband!

Assalammualaikum..

Yeay hari ni berkesempatan untuk mencoret sesuatu disini kerana Manager saya kena kerja kat bawah (production line)..hahahahhaha *gelak jahat!

So saya ada sedikit free ini hari sebab kerja kerja banyak saya dah selesaikan these few days..so kerja dah takda...hahahahha..seronok seronok seronok *versi upin ipin

Hari ni hari Ulangtahun yang Ke 33 buat suami saya yang tercinta..Ironinya..kekonon hari ni saya nak buat surprise la sikit..walaupun berkali kali dia cakap hadiah taknak celebrate pun taknak!eh!! duit saya suka hati saya lah..hahahah

So dah berpakat jugak dengan anak anak sebab diorang pun excited nak mendeco..agak sweet anak anak saya disitu sebab sukakan keraian..diorang happy sebab dapat makan cake sebab semuanya cake lover!!hahaha

Balik karang agak rushing jugak untuk saya sebab berkejar nak beli cake pastu nak mendeco..pastu nak masak mee hoon..kalau tak masak pun beli Pizza yang RM5..beli 2 beli soup 4 pastu beli air A&W..settle!!

Hehee..doakan Surprise saya dan anak anak menjadi ye..InshaaALLAH..

To my one and only Husband..Happy Birthday Abg..semoga Abg dapat menjadi imam yang terbaik buat kami yang dapat memacu kehidupan kita di akhirat dengan cemerlang..InshaaALLAh.. Bie akan sentiasa mendoakan kesejahteraan untuk Abg dan semoga segala yang baik baik akan menjadi milik abg suatu hari nanti..Amin!

We love love love you forever!






Thanks for being the most wanted husband for me and good daddy to our loved ones..

XOXO
Wife@Bie@Baby



Photobucket

Feb 17, 2017

#Salam Jumaat- Umrah 2017 buat seluruh Ahli Keluarga

Assalammualaikum..

Salam Jumaat..

Hari ni tiba tiba Manager saya EL,so berkesempatanlah sekejap update blog kan..

Hari Selasa lepas seluruh ahli keluarga saya telah pun berlepas ke Saudi Arabia untuk menunaikan Ibadah Umrah. Alhamdulillah semuanya dipermudahkan dan mereka pun bertolak tepat jam pukul 2 petang (waktu Malaysia) dan tiba pada 1.30 pagi (Waktu Malaysia).

Semoga mereka beroleh kesihatan yang baik untuk menjalankan ibadah dan beroleh Umrah yang mabrur!Amin!

Oh sapa yang pergi?

Abah
Mak
Along
Suami Along
Anak sulung Along (Abg Long)
Ateh
Acu

Dan semua keluarga sebelah Nyah saya dan Pak ngah saya juga.. termasuk Pija Minaz n family dan Leeyana Rahman n family..

Alhamdulillah..

Dan kenapa saya dan Angah saya tak pergi?hurmm...susah nak jawab soalan tu..mungkin Allah belum jemput lagi..InshaaALLAH very soon! (really hope)

So hari tu saya berkesempatan amik cuti sehari dan hantar mereka ke airport..

Moment berpisah tu sangat syahdu sampai anak anak saya tanya mommy kenapa nangis?kenapa tu kenapa ni?Aqil pun stat dialog pelik pelik dia la kan..

"kenape nangis ni?bukannya balik tahun depan pun!" amik kau..

saya n mak saya senyum dalam tangis je..

Ada sebab kenapa saya sedih sangat..selain setiap perpisahan pasti akan mengundang tangis..tapi ada kiriman saya kepada mak saya yang buat mak saya nangis ter esak esak..Iya minta mak saya doakan depan Kaabah ..semoga Allah mendengar dan makbulkan doa mak saya ! InshaaALLAH amin! *Type entry ni pun rasa nak nangis sangat!*

Saya amat harapkan mak doakan yang satu itu..sangat harapkan..semoga Hidayah milik beliau dan saya percaya doa setiap ibu sangat mustajab!Amin amin ya rabbala'lamin..

2 tahun lepas mak n abah saya pun ada pergi Umrah lebih kurang tarikh yang sama! tapi waktu itu saya tak berkesempatan untuk kirim apa apa hatta secebis doa! ketika itu saya bertarung dengan hidup saya..bertarung dengan rutin anak tiga ditambah dengan kerjaya ditambah dengan satu family diserang demam denggi..ketika Itu memang saya diuji kuat oleh Allah..saya msaih ingat...moment itu saya tidak akan lupakan sampai bila..di saat mak saya ingin berlepas,serentak itu Husband saya jatuh sakit dan ketika mak saya ingin pulang ke Malaysia, baru keadaan mula reda..Allahu!

Dan ketika saat ini semoga doa mak saya akan dimakbulkan oleh Allah dan Hidayah Allah akan sampai pada dia..InshaaALLAH Amin!

Sekarang ni tengah sarat tanggung rindu pada semua family..kekadang ringan je tangan nak type whatsapp pada ALong saya lepas tu baru teringat..oh dia pg umrah..line wifi sana tak kuat so connection susah sikit..huhuhu..

Semoga segalanya dipermudahkan dan mereka selamat kembali ke Malaysia pada 25hb ni nanti..InshaaALLAH..amin!




















***Allah..rindunyaaa..
Photobucket

Feb 16, 2017

Hijrah Kecil ~ Berstokin Berhandsock


Assalammualaikum..

dah lama sebenarnya nak share pasal ni tapi takut disalah erti pulak..

Saya hanya ingin berkongsi tentang "rasa itu'.. Serious takde niat lain..

Saya mula mendapat 'hidayah Allah' sewaktu pantang Ammar..time tu saya selalu termenung dan terfikir..adakah aurat saya tertutup sempurna? dan saya bayangkan bagaimana tabahnya saya ketika pantang berstokin tanpa gagal hanya buka sewaktu mandi sahaja, dan kenapa saya tak praktikkan sewaktu tidak dalam pantang?

Time tu saya rasa secure sangat bila pakai stokin..bila bukak saya rasa sejuk dan rasa 'togel'..dan ketika itu lah saya mula mengenakan stokin perlahan lahan..waktu tu saya ingat lagi..saya 1st day kerja after pantang..saya tak pakai stokin, lepas tu saya rasa macam tak kena..esok nya saya pakai tapi di tengah hari saya buka sebab saya rasa tak selesa.. saya jenis kuat berpeluh..lepas tu kalau berpeluh tau je lah kan..saya kuat berpeluh kat tapak tangan dan tapak kaki..so bile berpeluh mengeluarkan bau kurang enak..terus saya rasa down!

Saya keep on pakai stokin on and off dalam seminggu rasanya..time tu lah saya rasa payahnya..nak ambik wudhu' kena buka..nak pergi toilet pun takut ter kena stokin..lama lama saya mula search stokin yang cotton base..supaya tak cepat berpeluh and dapat serap peluh..Alhamdulillah Allah permudahkan..Saya doa supaya Allah dapat bantu saa untuk tampil yakin berstokin dan hilangkan bau kaki..hehee..

Alhamdulillah..dalam masa sebulan berorientasi, saya dapat biasakan diri..Allah pun telah mudahkan dan hilang kan bau peluh kaki saya..hebatnya kuasa Allah!serious saya teruja dan semoga saya akan terus beristiqamah dan terus memperbaiki diri saya sebaiknya..InshaaALLAH semoga Allah perkenan..

Kisah ber handsocks pula..

Saya mula teringin nak pakai handsocks pun ketika dalam pantang..time tu saya mula search kat IG..saya pun start beli 8 colors of handsock!hahaha..gilaa..hehee..

So saya cuba pakai..wah cantik jugak..saya tak rasa susah pn pakai handsocks sebab mungkin Allah dah mudahkan dan dah lapangkan hati saya, terus saya pakai dari mula beli sampai sekrang...Alhamdulillah..

Ada jugak orang tanya..tak ketat ke kat lengan?saya kata memula memang tak biasa tapi bila dah lelama tak rasa langsung!tak rasa beban ..InshaaALLAH kalau kita berniat baik Allah akan mudahkan..

Saya pernah tau..saya suka pakai stokin yang tebal..cotton..warna hitam..ala ala macam stokin pantang jugak..Ada kawan saya gelakkan saya pakai stokin tu n cakap macam dalam pantang!eh suka hati lah sekurang kurangnya ko tak nampak aurat aku! (dia lelaki chinese)


Satu je sekarang..masalah dari dua tahun lepas sampai sekarang..

Saya still terpaksa pakai jeans!serious..takde duit nak shopping baju baju baru..huhuhu..sekarang pun saya banyak amik baju husband yang dia tak muat dan jadi hak milik saya..hehee..baju baju dia kan besar so tak lah melekap..selaur seluar pun saya belasah jugak..potong kaki bawah n kecikkan sikit..settle..hehee









Semoga saya terus istiqamah dan memperbaiki diri saya dari hari ke sehari..amin!



Photobucket

Feb 6, 2017

Day 2 ~ DiscoverMelaka2016 ~Zoo Melaka,Umbai Ikan bakar, Menara Taming Sari, Beca Ride

Assalammualaikum..

Dah sebulan pun kita pergi Melaka n semalam baru balik dari Terengganu, baru dapat mengarang cerita cerita ni semua?hahahah..

Jadilah kan..dari pada terus berkubur dalam kotak ingatan sahaja..

huhuhu..

Day 2~


Lepas Breakfast pagi tu, kami hanya bermalas malasan di Kolam renang yang superr dingin!!sampai tengah hari jugak la..only lepas pukul 2 kitorang gerak menuju ke destinasi destinasi yang dirancangkan..

Zoo Melaka..



























Kitorang naik tram je lepas pegi Mini Safari..tak larat nak jalan..jauhhh!lagipun Zoo Melaka ni tak diselenggara dengan baik so banyak tempat yang dah usang n kotor..tak sesuai denagn kami yang bawak stroller ni..huhuhu

.




Nak balik dah!!







Selfie sementara tunggu kawan daddy datang nak makan ikan bakar Umbai..


Yeayy dah sampai Umbai!






















naik beca ni RM20 from dataran Pahlawan ke Novotel Hotel

***Maaf kan Entry ini yang dah lama sangat terperam..Publish je la kan..daripada terperam je tak dapat ape..at least mencanak jugak Nuffnang ku..hehee
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget