Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 20, 2015

Rabu lepas - Accident!

Salam all readers..

Rabu lepas..time tu hujan takdelah lebat sanagt..lepas je amik anak-anak kat rumah MIL, sy berhenti lah  kat traffice light kat simpang tiga jalan Puchong tu..Elok je Hijau (dah lama jugak hijau) sebab saya sibuk layan anak-anak dalam kereta, saya teruskan perjalanan..elok je sampai lane tengah nak belok kanan (saya tak laju tau sebab hujan.)saya nampak kereta Vios sebelah kanan saya taknak berhenti..jalan je tanpa tekan brake..(lampu isyarat dia merah)

So bila macam tu, saya terkejut dan berhenti kat tengah dan dia dengan selamba berjalan dan melanggar depan kereta saya..dia pun terkejut dan dia pun berhenti kat tepi..kitorang bincang maamana,amik nombor phone semua..

Chinese girl..decide nak buat report n on the way nak pergi buat report tu, dia call, cakap taknak buat report, n dia akan bayar saya atau saya pergi bengkel keta kawan dia.. kitorang settle tepi lagi..dia tengok2 keta saya, dia kata dia nak bayar seratus je..Memang taklah saya nak accept kan..huhuhu..

Saya cakap nanti saya discuss dengan husband saya dulu..lepas tu baru contact dia lagi..

At the end saya pergi je buat report sbb according to mak long saya (Sjn Polis) dia advise sruh buat report jugak sebab takut tetiba dia buat report n twist cerita..huhuhu..so buat report..then bagitau dia jugak saya buat report..dan sekarang masih menunggu result dari polis lagi..huhuhu..








Keadaan kereta dia..


kereta saya..calar je sikit..n no plate tertanggal..clip bumper patah..

Husband kata orang nak bagi 100 tu amik je la..(mata duitan betul mamat tu)

***kereta saya kuat kan..Vios tu teruk lah jugak..so kalau sesapa nak beli kereta, better beli forte k..ahahahah


Photobucket

5 comments:

♥TheOnlyFarah♥ said...

Ya Allah nasib baik tak dak benda yg serius jd.. Tp btl la aida.. Mmg perlu buat report tue.. Silap2 kos repair tue lg lebih pada dia nak bagi.. Btw sorry lama tak singgah sini...huhuhu

Fiqah Feeona said...

Tu la..vios macam tak berapa elok sgt. Sebab vios pun pernah langgar blakang kereta fiqa dulu. kereta fiqa ok je. kereta dia sampai tercabut bumper. Kalau accident macam ni lebih baik report polis jer. Lain la kalau tergarit sikit je. Harap Aida and anak-anak selamat..

Mila Hilas said...

cina tu cbe nak men tipu..nak suh g bengkel kwn lah apelah..nt dia bantai lain plak cete.mjr sia buat repot gak.sb org skrg ni jgn percaya sgt.nt last2 kita jugak diperslhkan

dalila said...

nasib baik aida buat report..risau klu die yg buat report dulu..byk kes jd cmtu..konon nk settle luar, last2 die yg wat report dulu pastu salahkan kite..nasib baik kete aida sket je..tp rs lebih seratus jgk tu klu nk repair..ok, lps ni kene tukar forte la..memang ngidam dh lama ni..eheh..hhihihi

kayyana said...

aduh.. terkenang kejadian kereta ku... nasblah takde pape aida.. yg pnting kite semua selamat... tp sedih jugaklah tgk kete kan.. takpe.. jnji selamat. hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget