Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 27, 2014

Free Seat Air Asia! - Next Year?Bandung !!

Semalam satu petang membawa ke Maghrib membawa ke Isya'..

After Isya' baru kerja saya selesai..

Kerja mengerjakan website Air Asia.. (Free Seat katanya..)

Sebenarnya..saya saja je la usha-usha website Air Asia tu...saja tengok tiket-tiket murah..

Saya pernah jumpa Tiket ke Langkawi semurah RM55.00 per person dan baru je saya nak mengendeng kat hubby ajak pergi Langkawi next year..hehee..

Sekali tu search jugak destinasi lain..ke China ke Indonesia ke..hehee..

Sekali tu ke Guangzhou still mahal tapi tak mahal jugak tapi bagi saya tak mampu lagi nak pergi berempat..hehe..RM445 perperson return ticket..

Lepas tu usha tiket ke Bandung pulak..sebab adik saya kata Ucu saya pernah dapat tiket RM100 je pergi balik..BAPAK MURAH!!heheee..

Dengan semangat yang jitu..saya pun memulakan misi mencari tiket RM100 itu..RM 100 je tau..lebih dari itu TAKNAK!heheee..

Pencarian bermula dari pukul 4.30 ptg sampailah ke 9 malam..baru selesai..

Memula saja NAK TENGOK..

Bila balik office bagitau MIL,dia kata ambik je lah aida..murah sangat tuu..tak kisah hari ape pun..wah lagilah semangat..sebab saya dah jumpa dah tarikh yang murah tu..somewhere in March n nearly to Hubby's Birthday.. RM102.00 tak termasuk luggage n processing fees lagi..

Pencarian itu untuk 1 orang adult..lepas tu bila saya masukkan 7adult and 2 childs terus harga pergi jadi RM336 dan balik RM104.00..BAPAK MAHAL!hahahha..

Teruskan mencari lagi..dan lagi..dan lagi..sekali terjumpa dah 21 Apr'15 sampai 25 Apr'15 (Selasa Malam sampai, Sabtu pagi balik)..Alhamdulillah dapat harga RM147.00 termasuk luggage 40kg pergi dan 40kg balik dan termasuk credit card processing fees..MURAHHHH..hehee..

Dah masukkan semua details sekali tu saya tak boleh proceed lagi sebab Insurance not available..ya Allah frust gile kot sebab dah la banyak nak menaip..sekali tu tak lepas..HAMPIR 5 KALI tau saya try,still tak boleh proceed..Aduiyaiii...FrUST!

Saya try pulak masukkan 5 adults dulu..(Family FIL)..sekali tu boleh!Alhamdulillah..

untuk kecepatan,saya try pulak untuk buat family saya kat komputer lagi satu..sebab takut dah tak dapat tiket murah tu.. dah macam robot rasanya semalam sekejap settlekan komputer kat dalam bilik..sekejap settlekan kat komputer luar bilik..haih..

Alhamdulillah settle jugak nak dapat kan tiket murah..hehe..

So menunggu lah lagi untuk next 14 months..



In between bulan April pergi Medan (Tiket setahun jugak tu..) dan ke KK bulan June nanti..-TAK SABAR!!hehe..

Pss:Tiap-tiap tahun pergi Indonesia..Negara kedua jadinya pulak..hehee






Photobucket

True Breastfeeding Mommies.. #MyBFJourney

True BF mommies..
Will always pray to Allah and hope Allah may ease everything in their breast feeding Journey and they won't forget to thankful to Allah for all 'rezeki' she's having now..

True BF Mommies..
Will not know the meaning of GIVE UP

True BF Mommies..
Will always try their best to complete their journey until 2 years time

True BF Mommies
Will struggling their life to make sure the supply can meet the demand

True BF Mommies..
Will help their child to stay healthy in many ways

True BF Mommies..
Will not know the meaning of EXHAUSTED,TIRED, And all (ED) because all they know is they love their child unconditionally..

Lets support Breastfeeding in many ways and please don't ever give up and Berserah..

Please mommies..You can do it!!

#Motivation
#Notetomyself!


Photobucket

Feb 26, 2014

WW - Baru Berkesempatan..






1st GA hari tu..

Baru berkesempatan melawat Post Office..

Maaf ye kwan-kawan sebab lambat sebulan..

huhuhu..

Photobucket

Kesan akibat Salah handle stok EBM ? #MyBFJourney



Assalammualaikum..

Hari tu..waktu Peti ais rumah saya rosak..saya telah pindahkan semua stok EBM ke rumah Bibik..Precautious action! Kiranya hampir 2 trip lah saya hantar ke sana..sebab Peti Ais tak berapa nak function..

Apa yang saya perhatikan..Bila Bibik nak cairkan stok EBM tu:
Dia akan rendam susu tu dalam air sejuk (BETUL)

Ape yang tak betulnya..dia akan biarkan susu itu mencair sepenuhnya sampaikan suhu susu tu dah menjadi normal dan tak sejuk dan tak beku.. (Seriously..) lepas tu baru dia letak kat chiller area..

Saya dah tegur banyak kali dah sebenarnya,tapi alasan dia,terlupa dan terlupa..

Maka susu tersebut telah beralih suhu dengan drastiknya..

Zat dah hilang secara tak langsung

SO KESAN?

Medina every month tak sihat.. saya rasa itu mungkin asbab sahaja walaupun semua kesakitan dikurniakan oleh Allah tapi saya rasa itu adalah salah satu asbab nya..

Medina every month demam..demam batuk hamper sebulan tak baik-baik..sampai kami pon pelik tengok..sampaikan rasa nak admitkan medina je bile demam selang seminggu dan batuk selsema tak hilang langsung..Langsung tau!

Tapi Alhamdulillah..

Lepas consume ubat RM100 kat Sunway tu,Alhamdulillah kesihatan Medina bertambah baik…dan saya kembali take over all EBM stocks from bibik’s house since Peti Ais baru dah ada..Alhamdulillah,I can manage it dan semua nya kuasa dari Allah kan yang penting kita usaha..

SAya pon puas rasa sebab tak perlu nak risau how she handle all EBM’s dan saya tak perlu rasa letih keep on rasa sakit hati dan membebel kat dia dan meluah kat hubby..tak perlu..

So hati-hati lah ye buat all Mommies..kalau salah handle EBM stock ni memang takde kesan langsung Susu ibu yang sepatutnya full of Zat terhadap anak kita..

Bear in mind ok Mommies!


Chill and till then!

Photobucket

Feb 25, 2014

Duit Hilang..Gelang Emas Hilang – Toyol ni wujud ke?


Al kisah..actually kisah duit saya hilang ni dah dekat sebulan dah….Tak banyak mana pun tapi duit lah jugak kan..

Hari tu saya dapat angpau dari Boss sebab Birthday saya ,lepas tu saya letak sampul angpau yang berisi RM50 dalam Handbag saya..lepas tu..saya kumpul duit kat dalam tu untuk preparation for Medina’s Birthday..nak beli kek dengan Deco2 thingy..

Kiranya dalam sampul tu saya dah kumpul sampai RM190.00 (hasil jual tudung dsb)..Hari selasa..saya tengok duit ada lagi dalam sampul sebab saya keluar kan RM20 untuk beli limau mandarin company..Lepas tu kan..Hari Sabtu macam tu, duit saya yang tinggal dalam sampul tu hanya lah RM20.00 sahaja ..Not RM50.00 dah hilang..tak tau macamana boleh hilang sebab sampul tu saya tak pernah keluarkan dari dalam Handbag..

Memula rasa macam terkedu lah jugak..yelah duit tetiba hilang walaupun tak banyak tapi tetap banyak jugak fungsinya..puas saya mencari ke sana sini..puas saya ingat saya salah letak ke hape tau..tapi tetap tak jumpa dan dah puas saya geledah kat mana tapi tetap takde..sedih gileeehhh…

Nasib baik lah Hubby tak marah sebab bukan saya tercicir ke ape sebab sampul tu still dok ada dalam handbag saya..so kalau tercicir ke ape ke mesti sampul tu pun hilang..yang anehnya dalam sampul tu just tinggal RM20.00 je..yang 3 keping not RM50.00 dah takde..

(kata makcik saya,Toyol memang akan ambik RM50.00 je) – Entah nak percaya ke tak..

Lepas dah kejadian Sabtu tu..saya pon boleh terlupa lagi yang saya ada letak duit Makcik saya RM55.00 kat dalam cooler bag sebab taknak bercampur (makcik saya suruh beli barang online)..sekali tu ..AGAIN..hilang jugak duit tu..memang tak termampu dah nak fikir ape..melampau betul sangat!!

GERAM..Ggrrr!! (terpaksa ganti duit orang tak seman-mena..)

Dan semalam.. tarikh yang lebih kurang sama dengan kejadian bulan lepas..gelang emas Medina HILANG!

Sedih gile sampai bertekak-tekak dengan hubby sampaikan kena ambik wudhu’ barulah keadaan jadi tenang..kalau tak,hubby keep on salahkan saya..sebab letak benda berharga merata-rata..(memang pon!)

Saya sebenarnya letak Gelang tu dalam mangkuk kerongsang..dah 2 minggu pun saya letak gelang tu sebab asyik tercicir je dari Tangan Medina..(ganas sangat mek tu..)..dan saya perasan petang Sabtu gelang tu still ada..hari Ahad saya tak perasan pulak..

Dan semalam gelang tu dah takde..habis dah cari satu bilik tetap tak jumpa..frust nya lah hai..

Baru ingat nak tukar gelang yang firm sikit sebab Medina asyik lah memutuskannya..sekali tu hilang terus..

So persoalan sekarang..angkara siapa?

Toyol?

Manusia?

Entahla..saya dan hubby tak suka tuduh-tuduh..tapi kami pon tak percaya wujudnya toyol!

Maid? 

tak mungkin..sebab so far saya boleh baca gerak tingkah laku orang..(konon pandai trap orang lah tu)

orang dalam rumah saya.. (pon saya tak percaya sebab selama hidup dengan diorang selama 6 tahun tak pernah ada ape2 yang hilang pon)

Pening lah piker..

Nak kena cari ustaz..nak baca-baca sikit..takut melarat pulak nanti..

***Attack saya seorang..duit hubby berkoyan-koyan (jangan percaya k) sikit pon tak hilang…haihlaaa..

****Makcik (MIL) saya pon dah lama alami kehilangan beribu-ribu duit cash dan gelang,rantai emas dalam peti besi dalam bilik dia..)..dan dia percaya angkara toyol..tapi saya tak mampu nak percaya..


Redha dan pasrah je lah.. 

Photobucket

Medina oh Medinaaa.. 13 months old!

25.02.14 - 13 Months sudah itu anak dara..

Okla sekarang ni saya rasa tiba-tiba dia dah besar..

Sekarang ni kan..janganlah cakap "adik nak susu?"

haa cepat-cepat selak baju mommy n cakap "nak"

dah pandai..cakap ni pun dah pandai "nak t*t**"

memang tau ini budak..

Berjalan berlari dah macam tak cukup tanah..(Laju kemain..)

So kalau nak nampak Medina ni macam gigirl ke memang tak..takde langsung mewarisi ciri ciri keayuan Mommy..

pengaruh abang sungguh!

Kerja nak memanjat je tau..sampaikan pernah panjat sofa lepas tu nak terjun pulak..haih macam lah teror sangat..

Sampaikan saya rasa anak saya dua-dua laki ke?

kakakakak..

Semoga Medina membesar dengan sihat dan bijak..

"Who is Medina?"

cepat cepat angkat tangan!

"How old are you?"

Tunjuk jari telunjuk 1

Clap hands clap hands..

*Tepuk tangan..

Pandaiiiiiiiiiiiiiii..



Alhamdulillah..








nak melawa je kejanya..


***Esok baru nak pegi injection 1 year..sebab hari tu Medina flu n batuk,so postpone sampai dia sembuh..So esok baru nak pergi..



Photobucket

Feb 24, 2014

Weekend Outing - Sunway!

Assalammualaikum..

Dah jadi kebiasaan pulak..

Tetiap minggu pasti keluar..tak kisah pergi mana janji kena keluar..

Alasan..nak bawak anak-anak tengok dunia luar..

Padahal mummy yang bosan duduk rumah lelama..hihihi..

Niatnya nak pergi padang atau playground atau swimming pool mana2..

Tapi Daddy kata dah lewat petang so susah nak outing macam tu..hurmm yerlahh

Sebenarnya..Last weekend, turn kami balik Kajang..

Tapi daddy kena standby kerja pulak..kena ke Melaka if necessary..

so kitorang hanya stay at home je lah,,tunggu panggilan..huhuhu..

Dah petang tu,boring sangat,terus keluar je..

Itupun dekat je..pergi pon tak lama..3 jam sahaja..

So jom layan gambar kitorang..hehee


Medina yang sangatlah happy kalau dapat pergi jalan-jalan..

tengok  muka dia pun kita dah tau kan..



Abg Aqil perasan tinggi..hihih



Abg Aqil tangkap gambar Mummy n adik..

Abg dah pandai tangkap gmbar laa..hehee


Mek ni sakan nak keluar..



Terpaksa rent car ni sebab Aqil malas jalan..


Adik setia duduk dalam Baby carrier sebab mengantuk!


Singgah H&M..usha Jeans Medina..nanti nak dekat p Medan,baru pg beli..hehee



Tukar owner pulak..hehee




Mommy maintain..Daddy Gumukss..


Tengoklah tu budak malas jalan..adik pulak taknak keluar dari kereta tu..so abg pon pasrah jelaa..

***Tak beli pape pun..just survey HP daddy..n Tea Time kat J.CO Donut..tak tangkap gamabr kat J.CO tu sebab keadaan sangat huru hara..hahaha..Medina nak minum air hazel nut Mommy..so tak boleh kena berlari ke Jusco utk beli Mineral Water..lepas tu orang makan Donut dia pon sibuk nak makan donut jugak..haih..letih..

Dah Maghrib,kitorang pon bergerak balik..nasib Sunway Pyramid ni just 15 mins je dari rumah so memang dah jadi Shopping Mall wajib buat kami ..hehee..

Done!

Till then!!

Photobucket

Feb 21, 2014

SALE!! IKEA (20.02.14-05.03.14) - (28 Gambar)






















Katil Idaman Hubby..

Nasib tak beli hari tu..hehee..

Tapi memang taknak beli lagi..

Nanti Medina ter golek dok pulak kan..hehee









Minat yang ini..

Buat hiasan je..sebab buku tak lah sebanyak mana pon..kikiki





















Putih nampak cantik!





Kalau ada anak dara memang nak beli lah..tapi medina kecik lagi..

Tunggu lagi lah..

Sale kan tiap tiap tahun..hehee












Hari tu berkenan yang ini..Sebab macam Best bila duduk kat atas ni..tapi harga after less pun tak menahan lagi..tunggu duit banyak lagi..hehee





Rugi RM2 Last week ...huhuhu..


Sapa pergi Sale ni?

Nak kirim bantal Merah 5 Biji...hahahha..

SOURCE :





Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget